Wil jij deelnemen aan het bouwkamp ?

Er wordt een nieuwe groep samengesteld aan het begin van elk kalenderjaar

Ben ook jij geïnteresseerd? Stuur ons dan voor 5 januari 2018 een korte motivatiebrief/mail waarin je aangeeft waarom je wilt deelnemen.

Vermeld daarbij ook je eigen contactgegevens (naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en e-mailadres).

mailto: Johan Van Wassenhove <johanvanwassenhove@skynet.be>

Na een keuze tussen de kandidaten, nemen wij medio januari contact met u op en uitnodigen wij u uit op een eerste kennismakingsnamiddag. Kennismaking, zowel met elkaar als met het project. Valt dit mee, dan kun je mee op bouwkamp!

VOORBEREIDING

Voor het vertrek komt de groep een aantal weekends samen ter voorbereiding. Tijdens deze weekends komen er heel wat verschillende elementen aan bod: groepsvorming, werken in het werkhuis, praktische voorbereiding, cultuur, activiteiten rond sponsoring,… Alle deelnemers worden verwacht aanwezig te zijn tijdens deze voorbereidingweekends.
In 2018 werden volgende data vastgelegd:
– 23 februari om 20.00u: kennismakingsavond
– maart: vanaf 9u30 +  vanaf 15u infomoment voor ouders en andere geïnteresseerden. Er zal verteld en getoond worden waar de groep zal terecht komen en er wordt heel wat praktische informatie meegegeven (reisdocumenten, medicatie, reistijden,…)
– 20 en 21 april : pannenkoekenbak
– 25 juni, ’s avonds : valiezen vullen

BOUWKAMP

Eind juni ; begin juli vertrekken we dan voor vijf weken naar Kenia of Tanzania.

We helpen er de lokale bevolking bij het bouwen voor een vooraf, door uw begeleiders uitgekozen project. Kennisoverdracht staat hierbij hoog in ons vaandel.

Tijdens de week wordt er hard gewerkt, in het weekend is er tijd om de streek te verkennen.
We kiezen er dus voor om samen te werken met de plaatselijke bevolking. Hierdoor leren zij veel van ons en tegelijk ontdekken wij hun cultuur.

De kostprijs van het bouwkamp situeert zich tussen €2000 en €2250 (afhankelijk van eventuele werkvergunning). We willen graag aanmoedigen dat de deelnemer zelf voor dit bedrag gaat werken. Zelf ervoor werken getuigt van een goede motivatie, want dit bouwkamp is zeker geen vanzelfsprekend plezierreisje… Inbegrepen in de kostprijs is het vliegtuigticket, het visum, de verzekering, eten en verblijf, vervoer te plaatse en de weekenduitstappen. Ook krijgt elke deelnemer een mondi build sweater en T-shirt.

Het internationaal pasport, de verschillende inentingen, persoonlijke medicatie en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.


TERUGKOMDAG

Na vijf intense vijf weken en eens terug in België, houden we begin oktober een reünie.

Een dag om na te praten over de impressies, ervaringen en jullie bouwproject.
’s Avonds houden we een dia-voorstelling om onze Afrikaanse avonturen en realisaties te tonen aan ouders, familie en vrienden.
In de jaren volgend op je deelname aan het bouwkamp hopen we je natuurlijk ook nog veel terug te zien! Tijdens evenementen ten voordele van een volgend bouwkamp, op het onverwachtse, tijdens reünies op eigen initiatief…

VORIGE REALISATIES VAN MONDI BUILD

2008 Bouw van twee klaslokalen voor anders valide kinderen

2009 Bouw van een dispensarium in een afgelegen dorp

2010 Bouw van een polyvalente ruimte bij een lagere school

2011 Bouw van een dispensarium bij een lagere school

2012 Bouw van een internaat bij een school voor jongeren met een gehoorbeperking

2013 Bouw van een staffhouse bij een secundaire school

2014 Bouw van een opvangtehuis

2016 Bouw van een dispensarium

2017 Bouw van 5 doorsluiswoningen met gemeenschappelijk restaurant en ontmoetingsruimte