Nieuwsbrief week 4
Dag 22 zaterdag 21 juli
Terug werkten we op een zaterdag. De vrouwen begonnen de dag met de muren te plakken. Miguel maakte palen en Frederic maakte stenen. Het einde van de werkweek zat erop. Nog 2 dagen werken een het bouwen is afgelopen.
Dag 23 zondag 22 juli
Vandaag mochten we uitslapen tot 9 uur. We ontbeten uitgebreid met Zesta-confituur en boterhammen. We gingen op daguitstap naar Embu. Na een uur rijden kwamen we aan. We bewandelden de fameuze winkelstraat en dronken iets in een café. Rond 16 uur vertrokken we terug naar Chuka. We namen Patricia, Nina en Dennis mee om samen iets te gaan eten. Na wat dansen begaven we ons terug naar onze slaapplaats. Er staan ons nog 2 zware dagen te wachten.
Dag 24 maandag 23 juli
Het aftellen is begonnen, we zullen het hier missen. Ime, Cindy en Johan hielden een weddenschap: de volledige achtergevel moet gebouwd worden voor het middageten. Volgens Ime en Cindy kon dit niet lukken, volgens Johan wel. Resultaat? De meisjes verliezen hun weddenschap en moeten Johan trakteren op een diner op Zanzibar. Pijnlijk! De laatste muren werden op hoogte gebouwd, de laatste stenen en palen werden gemaakt en er werden wat muren geplakt.
Dag 25 dinsdag 24 juli
Deze dag werkten we nog volop. De poort werd afgewerkt, de stenen werden gemaakt en er werd nog één muur omhoog gezet. Terwijl Ime en Cindy in de namiddag naar de winkel gingen, werd de werf opgeruimd. ’s Avonds hadden we als afscheid enkele hapjes en drankjes voor iedereen die met ons gewerkt heeft. Een toffe afsluiter van de 3 weken werken.

SONY DSC

Dag 26 woensdag 25 juli
Met kleine ogen vertrokken we rond 4 uur naar Moshi (Tanzania). Een busrit van zomaar 12 uur. We kwamen rond 18 uur aan in de Bible College. We dronken nog iets met de twee dochters van Johan. We gingen vroeg slapen, aangezien we nog slaap moesten inhalen van de vorige 3 weken.

Dag 27 donderdag 26 juli
Om 9 uur stonden we aan de ontbijttafel, vandaag wordt een rustige dag. We gingen op zoek naar souvenirs. We aten en dronken iets met de dochters van Johan. We probeerden een ziekenhuis te bezoeken, maar dat laatste is ons niet gelukt. s ’Avonds waren we nog niet moe en besliste de jeugd om nog iets te gaan drinken met de dochters.

Dag 28 vrijdag 27 juli
Dit werd een speciale dag: het huwelijk van Veronica (dochter Johan). De vrouwen lieten zich eerst ‘mooi maken’ in een salon. We vertrokken met een lokaal busje naar de kerk. Na de dienst nodigde de priester ons uit om iets kleins te eten bij hem. Rond 19 uur begon het feest. Er was muziek, gepraat en eten. Rond 1 uur was het feest voorbij.

SONY DSC

SONY DSC