Dag 15 zaterdag 14 juli:
We werkten vandaag van acht uur ’s morgens tot vier uur in de namiddag. Johan vertrok naar Nairobi om de verloren valies van Karien op te pikken en verbleef er een nacht in Don Bosco Boys. Ime, Cindy en Karien voegden in de voormiddag nog wat muren terwijl Miguel en Frederic druk bezig waren met het maken van beton voor de stenen. Na het middageten konden Ime en Cindy verder bouwen aan de binnenmuren terwijl Karien naast het voegen de jongens meehielp met betonneren. Er werden ook nog wat kleine klusjes gedaan zoals het vegen van de verschillende kamers, dit ter voorbereiding op de bevloering. De dag werd afgesloten in een restaurant waar we samen een dansje ‘placeerden’.


Dag 16 zondag 15 juli:
Ook deze zondag startten we met de zondagsviering waarin we verschillende liederen zongen. Nadien werden we hartelijk ontvangen door het bestuur van de parochie. We kregen thee met koekjes. Rond 12 uur vertrokken we naar Chuka town. We aten daar onze lunch op en wandelden eens door de marktjes. Toen we terugkwamen besloten Ime, Cindy en Frederic de watervallen in te duiken. Met bloed, zweet en tranen werd de waterval bereikt. Frederic ging het water in terwijl Ime en Cindy op de zijlijn bleven. ’s Avonds was Johan er terug. Als avondmaal maakten we heerlijke pannenkoeken! .

Dag 17 -> maandag 16 juli:
Deze dag begonnen we aan de laatste ‘volle’ werkweek of zoals ze zeggen, “Time flies when you’re having fun”. Ime en Cindy bouwden de muren verder op, Karien schilderde en Frederic en Miguel maakten beton.

Dag 18 -> dinsdag 17 juli:
De jongens werkten verder. De dames gingen naar Chuka University. Ze bezochten een lagere school en spendeerden er wat tijd met de kinderen. Nadat ze zich hadden voorgesteld in iedere klas, mochten ze een lesje voor kinderen met ‘special needs’ bijwonen. Daarna speelden ze samen wat spelletjes. Er werd een rondleiding gegeven in de nieuwe gebouwen van de universiteit. Er werd ook een afspraak gemaakt voor Johan met de vice-president van de school. In de late namiddag keerden ze terug.

Dag 19 + 20 -> woensdag 18 juli + donderdag 19 juli
Het gewone werkleven ging verder. Iedereen had zijn vaste taak: Ime en Cindy bouwden verder aan de muren, Karien schilderde of plakte de muren. De jongens maakten nieuwe stenen of betoneerden muren.Dag 21 -> vrijdag 22 juli
Vandaag bezochten de jongens de grote werf in Chuka University, terwijl de dames de muren plakten.

Besluit derde week:
De derde week is blijkbaar de moeilijkste, dat merkten we ook. De vermoeidheid slaat toe. Toch gaan de werken vooruit en halen we hier veel plezier uit. Het einde van het bouwen nadert en we zullen het hier hoe dan ook missen.