Dag 8 zaterdag 7 juli:
We ontwaakten in Don Bosco Boys te Nairobi om al vroeg de ochtendmis in de school bij te wonen. Daarna kregen we een uitgebreid ontbijt aangeboden en vertrokken we naar een olifantenfarm om te kijken hoe enkele olifantjes eten kregen. Rond twee uur verwelkomden we Karien in onze groep en vertrokken we samen naar een marktje om al enkele souvenirs te kopen. Hierna verraste Johan ons met een bezoek aan een reptielenpark en verstuurden we de eerste nieuwsbrief naar het thuisfront. ’s Avonds supporterden we voor de Belgen en keken we toe hoe ze de Brazilianen een kopje kleiner maakten.

SONY DSC


Dag 9 zondag 8 juli:
Vandaag konden we voor het eerst echt uitslapen. Om tien uur waanden we ons een weg door de sloppenwijken om de zondagsmis bij te wonen in een tent. Na de mis hadden we de kans om wat met de mensen te praten en hen vragen te stellen. We keken nog wat rond in de sloppenwijken en realiseerden ons hoe goed we het hebben in ons klein Belgenlandje. In de namiddag bezochten we Bomas of Kenia waar we de verschillende stammen bekeken en een show van dans en acro bijwoonden. ’s Avonds was er nog wat tijd om een Shopping Center te bezoeken en genoten we van een warme douche.

SONY DSC


Dag 10 maandag 9 juli:
Na het ontbijt bezochten we “Nairobi town”: een hectische stad waarbij je goed moet opletten waar je loopt om te vermijden dat je zou worden aangereden. We keerden terug naar onze verblijfplaats en maakten een wandeling in de buurt. Het contrast tussen arm en rijk is er heel groot. In de avond, na lang wachten op onze chauffeur (want binnen 30 minuten betekent jammer genoeg in Afrika 3 uur) vertrokken we terug naar Chuka en smulden we bij aankomst van ei met frietjes die Patricia speciaal voor ons had klaargemaakt. We zochten snel ons bed op want de komende twee werkweken worden heel zwaar.

SONY DSC

Dag 11 dinsdag 10 juli:
De eerste dag van de tweede werkweek gaat van start en verloopt als volgt: Karien, Ime en Cindy schilderden de frames van de deuren en de ramen terwijl Frederic en Miguel beton en stenen maakten zodat bouw kan worden verder gezet, want door het harde werk van vorige week zitten we nu zonder stenen! Frederic hield zich daarnaast ook bezig met de aansluitingen voor elektriciteit en water. Na een goede werkdag was er dan even een momentje van rouw toen we moesten toekijken hoe onze voetbalploeg verloor tegen Frankrijk.

Dag 12, 13 en 14 woensdag 11 juli, donderdag 12 juli en vrijdag 13 juli:
De werkdagen verlopen vlot en er is al een zekere opstelling op de werf aanwezig: Johan belt of gaat naar de stad voor inkopen en helpt op de werf waar nodig als hij de tijd heeft. Ime en Cindy nemen bijna zo goed als het volledige gebouw voor hun rekening en metselen alle muren. Miguel en Frederic zorgen ervoor dat er beton is om de muren te betonneren en maken stenen en Karien houdt zich bezig met het voegen van de muren.

Besluit tweede week:
Met ons gaat alles heel goed en het werk gaat snel vooruit. Iedereen draagt zijn steentje bij en de sfeer in de groep is ook heel tof! We voelen ons hier meer en meer op ons gemak en beginnen Patricia ook een beetje als onze tweede mama te beschouwen.